torsdag, februari 05, 2009

Potträning

Torsdag 5 februari

Vi försöker potträna Sebastian hemma, han gillar att sitta på pottan men det roligaste är att tömma den i toan fast den är tom. I måndags satt han en stund på pottan men sprang sedan iväg. Jante sa åt mig att sätta på honom en blöja så att det inte skulle komma kiss på golvet. Innan jag hann komma fram till honom kom han med två bajskorvar, en i varje hand. Han gick fram till Jante och sa tack, tack. Hur roligt som helst, han hade plockat upp efter sig, duktig kille! Sedan fick busen duscha.

Igår körde vi samma sak, sitta på pottan efter maten. Han sitter en puttestund och sedan vill han springa iväg naken. Igår så ställde han sig vid toan och tog i, då satte jag honom på pottan och vips så hade han bajsat första gången på pottan. Vi blev så glada så vi klappade händerna och sa hur duktig han var, då blev han ledsen. Skulle vara så skönt om han kunde bli torr nu i sommar.

3 Comments:

At 5 februari 2009 kl. 10:27, Anonymous Anonym said...

Haha! Vilken syn. Det är alltid spännande att leva med barn.

Alice är så duktig att det inte är sant. Nattblöjan är nästan alltid torr. Hon är utan blöja även på dagis förutom när hon sover och är ute. Det roliga är att vi inte tränat henne utan hon vill själv. Envis som få.

Simon är torr men vill fortfarande bajsa i blöja. Han blir lite besvärad när Alice bajsar på toaletten och säger att det gjorde han också när han var liten!

Simon säger ofta så. När jag var liten. Nu är han ju storkille!

 
At 5 februari 2009 kl. 10:28, Anonymous Anonym said...

Och vad ska vi göra för alla blöjpengar sen då? Vilken tung utgift det är. Speciellt när man har två blöjbarn samtidigt.

 
At 5 februari 2009 kl. 10:43, Blogger Jenny said...

Annica - Alice är verkligen såå duktig! Skönt att hon vill själv. Stackars Simon, tycker det är jobbigt att lillsyrran bajsar på toan men inte han. Alexander har varit helt torr sedan aug nu, han är så duktig. Har kissat på sig en gång sedan han blev torr och det var ute på dagis. Sebban kommer nog ta mer tid på sig, men det vore skönt att slippa alla blöjor i sommar. Nu kanske man har råd med alla nya möbler som behövs till hemmet, det är ju ca 300 i månaden som bara går till blöjor. 600 när jag hade två blöjbarn.

 

Skicka en kommentar

<< Home